top

Лавинни приемници и предаватели

Лавинните детектори и радиофарове са изключително модерни устройства, които увеличават шанса за успешна спасителна операция. Те трябва да бъдат включени в екипировката на всеки любител на ски-туризма, непосредствено до останалите елементи на лавинната азбука.
Не можем да намерим подходящи продукти за маркиране.
Изчисти

Лавинни детектори и предаватели - как работят

Въпреки че лавинните детектори и предаватели са все по-популярни устройства, много хора не са напълно наясно как работят те. Детекторът е устройство, което може да предава и приема сигнали, изпратени на съответната честота, чрез специални антени. От съществено значение е да включите лавинния детектор, когато тръгвате на поход. Ако попаднете в лавина, устройството ще продължи да излъчва сигнал. Собствениците на други детектори, които са избегнали да бъдат затрупани от лавина, могат да превключат устройствата си в режим на приемник. По този начин лавинните детектори и предаватели локализират затрупания човек. Ако лавинните детектори трябва да са ефективни, всички участници в похода трябва да имат такива. Това е добре известно на опитните любители на ски-туризма, които не тръгват в планината без тях. Необходимо е и подходящо обучение, за да стане използването на детектора рефлексивно - тъй като всяка секунда е изключително ценна.

Детекторите и предавателите могат да определят местоположението на човека, попаднал под снега. Наличието на лавинен детектор ви позволява да търсите затрупани хора прецизно и бързо и да спестите време, чието изминаване значително намалява шанса за спасяване. Съвременните лавинни детектори са надеждни устройства, от които често зависи животът.

Лавинни детектори и предаватели

Всички лавинни детектори и предаватели, предлагани от нашия магазин, са тествани и предлагат много висока степен на надеждност. Предлагаме широка гама от модели, които се различават по външен вид, предлаганите функции и начина на управление. Реномираните производители на лавинно оборудване като Ortovox предоставят гаранция за най-високо качество на изработката. Предлагаме и лавинни комплекти, съдържащи комплект за лавинно спасяване, т.е. детектор, лопата и сонда. Това е отлично решение за всички, които започват да се занимават със ски туризъм и желаят сравнително бързо да комплектоват цялото необходимо оборудване.