top

Протектори за велообувки

Протекторите за велосипедни обувки, които перфектно предпазват от вятър, дъжд и студ, са чудесен аксесоар за всеки любител на колоезденето. Предлагат се протектори за МТБ обувки, изработени от здрави материали, готови за замръзване зимни протектори за велосипедни обувки, както и много други модели.
Вижте като Grid List

2 Продукти

 1. -14%
  Протектори за велообувки POC Thermal Bootie - zink orange
  Протектори за велообувки POC Thermal Bootie - zink orange
  с включен ДДС 144,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 119,99 лв. (+21%)
  препоръчителна цена на производителя 168,99 лв. (-14%)

  списък с желания

 2. -33%
  Протектори за велообувки POC Thermal Bootie - zink orange
  Протектори за велообувки POC Thermal Bootie - zink orange
  с включен ДДС 91,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 98,99 лв. (-7%)
  препоръчителна цена на производителя 138,99 лв. (-33%)

  списък с желания

на страница
Вижте като Grid List

2 Продукти

Изчисти

Капачки за велосипедни обувки за вятър, дъжд и студ

Каквото и да е времето, всеки, който кара колело, знае много добре колко полезни могат да бъдат покривалата за велосипедни обувки. Когато карате в дъжд, кал или поривист вятър, обувките са постоянно изложени на най-лошите условия. Дори и да използвате калници, част от водата и мръсотията все пак ще попаднат върху обувките ви при по-бързо каране, да не говорим за ситуацията, когато карате шосеен или планински велосипед без калници. В такава ситуация дъждобраните за МТБ обувки ще предпазят перфектно обувките от бързо намокряне. Моделите с мембрана предлагат висока водоустойчивост, като същевременно осигуряват дишането, необходимо по време на активност. Капаците за велосипедни обувки могат да осигурят и чудесна защита срещу вятър. Поривът на въздуха по време на движение е един от основните фактори, които охлаждат краката ни. Допълнителният външен слой ще помогне за осигуряването на по-добра топлоизолация. За най-ниските температури водещите производители подготвят в предложенията си зимни калъфи за велосипедни обувки, които са с допълнителна изолация. Те ефективно предпазват от студа и ви позволяват да се наслаждавате на карането дори при минусови температури. Подложките се изработват от различни материали. Най-леките от тях често са изработени от леки материи, които осигуряват само основна защита от вятър. Моделите за дъжд трябва да имат мембрана и подлепващи шевове или силно водоустойчив материал. Зимните калъфки за велосипедни обувки често използват неопренови панели, които предпазват от лошото време и осигуряват отлична изолация от студа.

За какво да внимаваме, когато избираме калъфи за обувки за колоездене?

Ако ни трябват калъфи за обувки за МТБ, трябва да обърнем особено внимание на материалите, от които са изработени. Ще са необходими допълнителни подсилвания, така че дори когато слезем от велосипеда при трудно изкачване и го покрием пеша, те да не се скъсат след първите няколко стъпки. Съвсем други характеристики ще бъдат от съществено значение, ако ни трябват покривала за шосейни обувки. Тогава цялата структура може да бъде направена по-деликатна, което на първо място ще доведе до по-ниско тегло. Перфектното прилягане към обувките ще бъде от съществено значение за получаване на възможно най-малко аеродинамично съпротивление по време на каране. Дори дебелите зимни протектори за велосипедни обувки, направени за шосейно колоездене, могат да бъдат плътно прилепнали към обувките. Заради твърдото прилягане на обувките си струва да се отбележи как те са прикрепени към обувките. В идеалния случай те трябва да са снабдени с ципове или велкро, за да се улесни бързото им обуване и събуване. Няма нищо по-лошо от това да се мъчите да сваляте мръсните и мокри подметки след ден на седлото.

Вечето подложки са съвместими с обувки със закопчалки. Струва си обаче да проверим дали моделът, който сме избрали, е с идеален размер за нашите обувки. Изрязаният отдолу отвор позволява лесното закрепване на обувките към педалите. Тъй като калъфите за велосипедни обувки най-често се използват при лоши метеорологични условия, както и през зимата и в преходните сезони, когато здрачът пада много по-бързо, добре е даден модел да е оборудван със светлоотразителни елементи. Това е удобно решение, което е добре видимо на фаровете на автомобилите. Когато въртим педалите, постоянно движим светлоотразителите си, привличайки вниманието на шофьорите и карайки ги да ни забележат на пътя много по-рано.