top

Велосипедни столчета за дете

Детските седалки за велосипед са най-добрият начин да вземете най-малките си деца на дълго пътуване. Те осигуряват висок комфорт и безопасност както за децата, така и за родителите. В нашето предложение ще намерите удобна и безопасна детска седалка за велосипед, която можете да закрепите на рамката или на багажника.
Вижте като Grid List

1 Продукти

 1. -2%
  Велосипедно столче Thule Ride Along Lite 2 - zen lime
  Велосипедно столче Thule Ride Along Lite 2 - zen lime
  с включен ДДС 229,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 234,99 лв. (-2%)
  препоръчителна цена на производителя 234,99 лв. (-2%)

  списък с желания

на страница
Вижте като Grid List

1 Продукти

Изчисти

Седалките за велосипеди за деца осигуряват удобство по време на първите пътувания

Седалката за дете е отличен избор, ако искаме да възпитаме у децата любов към пътуването на две колела. Благодарение на нея още от най-ранна възраст детето може да ни придружава по време на велосипедните пътувания в лоното на природата. Удобната и лесна за използване седалка за велосипед ще направи пътуванията с най-малките комфортни и ще донесе още повече радост от изминатите заедно километри. Разнообразните модели ще ви позволят да изберете идеалното решение за всички родители. За най-малките деца много разпространен избор е предната седалка за велосипед на рамката или на кормилото Благодарение на това малчуганът винаги ще бъде под зоркия поглед, а освен това ще има чудесна гледка по време на цялото каране. За по-големи деца по-често се избират велосипедни седалки на багажник или прикрепени към рамката със специални държачи. Мястото на закрепване обаче е само една от основните характеристики на детските седалки за велосипед.

Как да изберем правилната седалка за велосипед за дете?

Най-важното нещо за детското оборудване е безопасността. Ето защо в началото трябва да проверим дали даден модел отговаря на стандартите на европейския стандарт EN 14344 Това е въпрос на безопасност. Този сертификат означава, че седалката е била тествана за здравина до теглото, посочено върху продукта. Освен това то трябва да отговаря на редица конструктивни решения, които ще направят детето безопасно в него. Много продукти притежават и германския сертификат за качество TUV/GS, който удостоверява тяхната издръжливост. Детските седалки за велосипеди най-често се произвеждат в две версии. Повечето производители предлагат седалки за велосипеди до 15 кг или до 22 кг Струва си да се знае, че не само теглото е важно, но и възрастта и височината на детето. Прекалено голямата седалка може да попречи на детето да се закрепи правилно или да не осигури подходяща опора за краката. Освен това конструкцията трябва да предпазва детето от попадане на ръцете или краката му в спиците на колелото или други движещи се части на велосипеда. Вторият важен елемент е начинът на закрепване на седалката към велосипеда Това е особено важно за детските седалки, които се закрепват към рамката. Много големи разлики в структурата на рамата могат да повлияят на възможността за закрепване на определена седалка към даден модел велосипед.

Какви елементи трябва да има една добра детска седалка за велосипед?

При избора на продукти от добре познати марки можем да сме сигурни, че те са изпипани до най-малкия детайл. Такива модели със сигурност притежават всички необходими сертификати. Те са оборудвани с колани, които ефективно предпазват детето от изпадане от седалката. Ефективните системи също така предпазват детето от лесно разкопчаване на предпазните колани. Всички елементи са лишени от остри ръбове или опасни елементи. Регулирането на височината на опорите за крака ще ви позволи да съобразите перфектно височината им с ръста на детето. Добре изработената седалка за велосипед има и отразители, които увеличават видимостта ѝ след настъпване на тъмнината.

Всички гореспоменати елементи ще откриете в повечето маркови модели. Ето защо си струва да се обърне внимание и на удобството при използване на конкретните елементи. Тук разликите между базовите модели и тези от горния рафт са най-видими. Ще оценим удобното закопчаване на предпазните колани, когато искаме бързо да поставим на седалката пърхащо дете. Тогава големите, бързо освобождаващи се катарами ще си струват теглото в злато. Използваните системи за омекотяване на седалката на велосипеда от своя страна ще бъдат безценни по време на по-дълги пътувания. Лекото поклащане ще направи малчугана много удобен в седалката и няма да протестира дори при малко по-дълги разстояния. Много важен елемент на всяка седалка за велосипед е и начинът на нейното закрепване. Добрата седалка може лесно да се откачи, така че когато сами излезем на велосипед, можем бързо да я откачим, без да се налага да отвиваме специален адаптер, който е трайно прикрепен към рамката на велосипеда. Ако разполагаме с два адаптера, подобна система позволява ефикасно прехвърляне на седалката от един велосипед на друг, благодарение на което и двамата родители могат да превозват детето си, дори по време на пътуването с велосипед.

Какво още си струва да се запомни?

Непосредствено след закупуването на седалката си струва да я поставите на велосипеда и да изпробвате поставянето и свалянето на детето от нея, за да можете да се наслаждавате на пътуването по време на екскурзиите, а не да мислите за системата за закрепване на коланите или за регулирането на височината на опорите за краката. Пробното прилагане на седалката ще ви позволи също така да прецените дали детето ви има достатъчно място. Не бива да се забравя също, че седалката за велосипед не е единственото оборудване, с което трябва да се снабдим. Трябва да имаме и каска за детето, която да предпазва главата в случай на падане. Моделът, подходящо съобразен с възрастта на детето, е в основата на всяко пътуване. Струва си да се помисли и за детски очила, които ще предпазят очите от насекоми или порива на въздуха. Това е особено важно, когато детето ще седи пред нас в столче за кола, монтирано на рамката или волана. Добре подбраната детска седалка за велосипед ще ви се отплати с висок комфорт на използване и незабравими моменти.