top

Челници за бягане

Червените лампи за бягане са приспособления, които могат значително да подобрят комфорта на вашата тренировка. Те ще направят движението след настъпване на тъмнината забавно и няма да се налага да се притеснявате за безопасността си.
Не можем да намерим подходящи продукти за маркиране.
Изчисти

Вечер фаровете за движение са незаменими.

Но дори и да не решите съзнателно да се движите динамично след настъпването на тъмнината, това не означава, че няма да ви се наложи да преодолеете участъци от маршрута с минимална видимост. Интензивните тренировки често могат да бъдат удължени и продължаването им във вечерните часове ще бъде възможно, ако разполагате с най-добрите челници за бягане. Дори облачното време може да създаде впечатление за по-слабо осветена среда. Всеки бегач, който оценява комфорта при преодоляване на разстояния, трябва да има челна лампа сред екипировката си.

С какво се отличават челните лампи за бягане?

Специалните челни лампи за бягане са със специално проектирана конструкция, различна от туристическите или трекинг лампите. Балансираният дизайн е от решаващо значение по отношение на фаровете за бягане. Батериите или акумулаторните батерии често се поставят на колан на задната част на главата, което се изразява в баланс между челната лампа и батерията. Такава конструкция не подскача и осигурява комфорт. Челниците за бягане имат и по-широк ъгъл на падане на светлината, което осветява както пътя, така и заобикалящата го среда. Всички тези характеристики са включени в Black Diamond челниците за бягане или Petzl челниците за бягане, както и в моделите на много други марки.

Как да изберем правилния челник за бягане?

Има няколко характеристики, които трябва да се вземат предвид при избора на модел. Струва си да проверите светлинния лъч - неговата форма и интензивност. Бързото придвижване по по-труден терен изисква незабавни реакции и честа смяна на посоката. Достатъчно силният светлинен сноп с голям обхват е изключително важен. Изборът на режими на осветяване също може да бъде важен. Ако искате да използвате челника и например в палатка, си струва да имате в наличност по-слаб режим. Методът на монтиране на челната лампа на главата също ще бъде важен. Допълнителните ремъци с голяма ширина със сигурност ще осигурят достатъчен комфорт и стабилност. Тук ще намерите още съвети за това коя челна лампа ще бъде най-добра.

Челна лампа с батерии или с презареждаща се батерия?

Всяко от тези две решения има своите предимства и недостатъци. Челникът с батерии ви позволява бързо да смените батерията, когато източникът на захранване е изключен. Ако моделът се захранва с популярните батерии ААА или АА, можем да сме сигурни, че ще ги купим в почти всеки магазин, планинска хижа или бензиностанция. По тази причина по време на пътуванията си бързо ще подготвим челната лампа за следващата нощ. Работният челник с акумулаторна батерия, от своя страна, изисква свързване към електрическата мрежа и зареждане от време на време. Това е идеално решение по време на чести вечерни тренировки и при по-кратки пътувания, когато можем лесно да презаредим челника. Това определено е и много по-екологично решение.

Висококачествени челни лампи за бягане

Най-известните и уважавани производители предлагат челници за бегачи в различни технологични конфигурации. Освен това потребителят може да избира не само от модели, които се различават по отношение на параметрите, но и по размер, дизайн и утилитарни решения. Всички те обаче имат една и съща цел - да осигурят на бегача светлина, която да му помогне да се ориентира в терен с недостатъчна видимост. В онлайн магазина на 8a.bg всеки може да намери по нещо за себе си. Ако не можете да си представите ден без тренировка, изберете всички необходими за нея аксесоари и дрехи. С подкрепата на правилните лидери за бягане всяка дейност на открито след настъпването на тъмната част на денонощието ще бъде много по-приятна.