top

Челници и фенерчета

Челните лампи и фенерчетата са основна част от планинското и туристическото оборудване. Ачелната лампа е полезна не само при високопланински излет, на пътеката, но и при къмпинг, дори при разпъване на палатка.
Вижте като Grid List

10 Продукти

 1. -3%
  Калъф Petzl Shell LT
  Калъф Petzl Shell LT
  с включен ДДС 12,49 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 13,99 лв. (-10%)
  препоръчителна цена на производителя 12,99 лв. (-3%)

  списък с желания

 2. -29%
  Държач за каска Silva Helmet Bracket/Belt Clip Explore - black
  Държач за каска Silva Helmet Bracket/Belt Clip Explore - black
  с включен ДДС 22,49 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 21,99 лв. (+3%)
  препоръчителна цена на производителя 31,99 лв. (-29%)

  списък с желания

 3. -28%
  Държач Silva Bar Mount Trail Speed/Cross Trail
  Държач Silva Bar Mount Trail Speed/Cross Trail
  с включен ДДС 22,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 21,99 лв. (+5%)
  препоръчителна цена на производителя 31,99 лв. (-28%)

  списък с желания

 4. -30%
  Държач за каска Silva Helmet Bracket Explore
  Държач за каска Silva Helmet Bracket Explore
  с включен ДДС 27,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 28,49 лв. (-1%)
  препоръчителна цена на производителя 39,99 лв. (-30%)

  списък с желания

 5. -26%
  Държач за каска Silva Helmet Bracket Cross Trail
  Държач за каска Silva Helmet Bracket Cross Trail
  с включен ДДС 23,49 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 21,49 лв. (+10%)
  препоръчителна цена на производителя 31,99 лв. (-26%)

  списък с желания

 6. -26%
  Държач за каска Silva Helmet Bracket Trail Speed
  Държач за каска Silva Helmet Bracket Trail Speed
  с включен ДДС 23,49 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 21,49 лв. (+10%)
  препоръчителна цена на производителя 31,99 лв. (-26%)

  списък с желания

 7. -26%
  Държач за каска Silva Helmet Bracket Exceed
  Държач за каска Silva Helmet Bracket Exceed
  с включен ДДС 23,49 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 21,49 лв. (+10%)
  препоръчителна цена на производителя 31,99 лв. (-26%)

  списък с желания

 8. -16%
  Калъф Petzl Shell L
  Калъф Petzl Shell L
  с включен ДДС 28,49 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 28,99 лв. (-1%)
  препоръчителна цена на производителя 33,99 лв. (-16%)

  списък с желания

 9. -17%
  Калъф Petzl Noctilight
  Калъф Petzl Noctilight
  с включен ДДС 36,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 35,99 лв. (+3%)
  препоръчителна цена на производителя 44,99 лв. (-17%)

  списък с желания

 10. -15%
  Калъф Petzl Poche Pixa
  Калъф Petzl Poche Pixa
  с включен ДДС 31,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 32,99 лв. (-3%)
  препоръчителна цена на производителя 37,99 лв. (-15%)

  списък с желания

на страница
Вижте като Grid List

10 Продукти

Изчисти

Червените лампи ви дават максимална гъвкавост при всяка дейност

Лампите за глава са изключително практична форма на осветление за много дейности. Челник, удобно монтиран на главата ви, ще осветява ефективно тъмнината, като същевременно не заема ръцете ви. С този вид светлина можете удобно да се разхождате с трекинг тояги, да карате ски, да приготвяте вечеря на къмпинг или да разпъвате палатка. Понастоящем се предлагат много различни модели, които са специално разработени, за да отговорят на разнообразните нужди на потребителите. Всеки любител на планината и дейностите на открито ще намери модел, който е разработен специално за него. Всяка челна лампа има няколко параметъра, които можете да използвате, за да намерите оптималния за вас модел. Силата на светене, захранването, времето за работа или начинът на закрепване към главата - всички тези фактори могат да повлияят на комфорта на използване и функционалността по време на определена дейност. Най-добрите марки за outdoor предлагат разнообразие от челни лампи за туризъм, бягане и дори колоездене, които ви позволяват да практикувате любимия си спорт дори в пълен мрак.

Колко силна челна лампа ви е необходима?

Един от най-важните параметри, определящи възможностите на челната лампа, със сигурност е генерираната от нея яркост. Тя се посочва в лумени и обикновено варира от около десетина до над две хиляди. В наши дни повечето туристически челници са в състояние да генерират светлина, близка до 100 лумена. Много модели могат да генерират светлина от 200-300 лумена. Челните фенери, надвишаващи 400-500 лумена, вече могат да се считат за много мощни. Обикновено това са най-сложните модели, които можете да използвате за бързо придвижване извън пътя, включително при колоездене.

Повечето модели имат няколко режима на светене, така че интензивността на светлината може лесно да се регулира според вашите нужди. В рамките на един модел обикновено можете да получите силна светлина за ходене по планинските пътеки, както и основно осветление, полезно при работа в лагера, което няма да заслепи спътниците ви. Американската марка Black Diamond дори е отишла една крачка по-далеч, предлагайки челни лампи, при които интензивността на светлината може да се регулира безпроблемно. Това решение ви позволява да съчетаете идеално потенциала на продукта. Избраните челни лампи на Petzl също разполагат с изключително усъвършенствана технология за автоматично регулиране на светлината. Специални сензори определят колко светлина е необходима във всеки един момент. Много от моделите разполагат и със специален режим на усилване, който ви позволява за кратко време да увеличите максималната яркост на лампата. Това е оптималното решение, когато се нуждаете от най-силна осветеност само за кратко време, за да се ориентирате или да зърнете пътеката пред вас.

Захранване на челната лампа с батерии за еднократна употреба или с акумулаторна батерия?

Водещите производители на туристическа и планинска екипировка предлагат лампи, захранвани по два начина, по същество. Първата група включва челни лампи, в които можете да използвате класически батерии, обикновено тип АА или ААА. Положителен факт е, че батериите се намират сравнително лесно в повечето магазини. Освен това можете да вземете достатъчен запас от тях за по-дълго пътуване. Втората група включва челни лампи, захранвани с акумулаторни батерии. Акумулаторните батерии се препоръчват, ако челният фар се използва често. Вместо да купувате повече батерии, просто презареждате батерията. Единственият недостатък е, че трябва да имате възможност да зареждате челника по време на по-дълги пътувания. Като алтернатива можете да закупите по-голям брой акумулаторни батерии, за да можете да ги сменяте. Акумулаторните батерии са единственият вариант за най-мощните модели, тъй като това е единственият начин да се осигури достатъчен капацитет. Съществува още една група челни лампи, които се предлагат с акумулаторни батерии, но могат да се захранват и с традиционни батерии.

Челни лампи за трекинг, къмпинг и ежедневие

Челната лампа е незаменим спътник при всяко пътуване. По-малко мощните модели са идеални за къмпинг, където ще ви помогнат да се придвижвате по палатките или ще ви позволят да приготвите късна храна. Универсалните туристически челници обикновено са сравнително малки модели, които осигуряват максимален комфорт при носене. При необходимост челната лампа лесно ще се побере в джоба ви, когато очаквате да се върнете в палатката си вечерта. Тези модели имат умерена яркост, така че да не заслепяват прекалено много хората, когато ги използвате в къмпинга. Всички любители на къмпингуването със сигурност ще оценят челните лампи като чудесен заместител на традиционното фенерче.

Версиите на челните лампи с по-силна светлина са предпочитан избор за трекинг и катерене. Те ви позволяват да забелязвате препятствията и трудностите в терена доста по-рано, така че да можете безопасно да се придвижвате в планината след настъпването на тъмнината. Тези компактни конструкции обикновено предлагат широк избор на яркост. Това означава, че те могат да се използват в труден терен или за разпъване на палатка или приготвяне на вечеря късно вечер. Режимът на минимална светлина, както и опцията за червена светлина, налична при много модели, свеждат до минимум риска от заслепяване на съпътстващите туристи.

Челни лампи за бегачи и мощни светлини за велосипедисти и скиори

Червените лампи за бягане са от съществено значение за всеки ентусиаст, който тренира целогодишно. Те ви позволяват да отидете на тренировка по всяко време, дори когато се стъмни. Предназначеният за бягане челник обикновено е сравнително лек и добре балансиран, така че да не подскача прекалено много върху главата ви, докато бягате. Освен това светлината, генерирана от тези лампи, често е допълнително разсеяна встрани, така че да достига както до пътеката, така и до околността. Това ви позволява да виждате предварително всички препятствия пред вас и в непосредствена близост до пътеката. Най-мощните модели предлагат много силна светлина, което е изключително важно за бързото колоездене и каране на ски. Най-мощните челни лампи често се предлагат с богати комплекти аксесоари, които ви позволяват да ги монтирате на каската или на кормилото. Такъв универсален челник е оптималният избор за планинско бягане, ски туризъм, фрийрайд и планинско колоездене.

Лъчи за любителите на традиционните решения

Традиционните ръчни LED фенерчета, които са чудесни за къмпинг, принадлежат към съвсем отделна категория. Те ви позволяват лесно да се движите в района на палатката след настъпването на тъмнината и са изключително удобни за използване. По-малките модели можете лесно да поставите в джоба си, така че винаги да са на една ръка разстояние. Те са популярни и като аварийно осветление в дома или колата, където чакат в жабката за момента, в който са необходими.

Широка гама от най-добрите фарове - само на 8a.bg

Магазин за планина 8a.bg предлага челни лампи и фенери от реномирани марки, които са идеални за най-взискателните предизвикателства. Наличните модели включват такива, които се представят оптимално както по време на планински дейности, така и при ежедневни разходки и тренировки по крос в близкия парк. Пълната гама се предлага от производители като Silva, Black Diamond, Ledlenser, Petzl и много други. За максимална гъвкавост предлагаме челни лампи, които работят с традиционни батерии, както и такива, захранвани от акумулаторни батерии, които можете да презареждате многократно. Това е изключително удобно решение, когато светлината се използва често.