top

Котки за бягане

Обувките за ски бягане представляват гъвкави накладки с къси метални шипове, които превръщат обикновените подметки на обувките в истинска зимна екипировка. Те подобряват сцеплението върху сняг и замръзнали пътеки, като подобряват стабилността и безопасността.
Вижте като Grid List

7 Продукти

 1. -15%
  Котки за ски бягане Camp Ice Master Run
  Котки за ски бягане Camp Ice Master Run
  с включен ДДС 86,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 73,99 лв. (+18%)
  препоръчителна цена на производителя 102,99 лв. (-15%)

  списък с желания

 2. -8%
  Комплект La Sportiva Set Ricambio Chiodo A.T. Grip
  Комплект La Sportiva Set Ricambio Chiodo A.T. Grip
  с включен ДДС 44,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 41,99 лв. (+8%)
  препоръчителна цена на производителя 48,99 лв. (-8%)

  списък с желания

 3. -25%
  Котки за ски бягане Snowline Spikes Chainsen Trail - navy
  Котки за ски бягане Snowline Spikes Chainsen Trail - navy
  с включен ДДС 69,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 74,99 лв. (-6%)
  препоръчителна цена на производителя 93,99 лв. (-25%)

  списък с желания

 4. -28%
  Котки за ски бягане Nortec Trail - orange
  Котки за ски бягане Nortec Trail - orange
  с включен ДДС 114,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 119,99 лв. (-4%)
  препоръчителна цена на производителя 160,99 лв. (-28%)

  списък с желания

 5. -31%
  Котки за ски бягане Nortec Corsa
  Котки за ски бягане Nortec Corsa
  с включен ДДС 76,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 82,99 лв. (-7%)
  препоръчителна цена на производителя 111,99 лв. (-31%)

  списък с желания

 6. -32%
  Котки за обувки Nortec Street
  Котки за обувки Nortec Street
  с включен ДДС 28,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 31,99 лв. (-9%)
  препоръчителна цена на производителя 42,99 лв. (-32%)

  списък с желания

 7. -48%
  Туристически котки Climbing Technology Ice Traction Plus - 44-47
  Туристически котки Climbing Technology Ice Traction Plus - 44-4...
  с включен ДДС 44,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 39,99 лв. (+13%)
  препоръчителна цена на производителя 87,99 лв. (-48%)

  списък с желания

на страница
Вижте като Grid List

7 Продукти

Изчисти

Рамки за бягане - отлични за полеви и планински пътеки.

Раменете за бягане ще работят най-добре по време на бягане в полето, по пътеки, алеи и планински пътеки, т.е. навсякъде, където зъбите, поставени под подметката, се "забиват" в сняг или лед. Те подобряват стабилността на стъпките, което не само ви дава кураж да бягате по-уверено и по-бързо, но и оказва реално влияние върху безопасността. Независимо дали бягате с клечки по планинска пътека или в крайградска гора, просто искате да избегнете преобръщане. Дръжките няма да заместят истинските ракли (в смисъла на катерачна екипировка) и няма да осигурят достатъчна твърдост за алпийско катерене, но пък перфектно пасват на гъвкавите обувки за бягане, които ще използвате в по-ниските части на планините и по необозначени пътеки. Те превръщат протектора на подметката (абсолютно безпомощен в сняг) в перфектно захващаща се част от екипировката, която предпазва от близки срещи с лед и наранявания. Крамолите за бягане трябва да бъдат опаковани в раницата както от по-напредналите бегачи, така и от начинаещите в този спорт.

Конструкция и монтаж

Рампоните за бягане обикновено представляват комбинация от комплект къси зъби със система от метални въжета, вериги или спирали. Броят на зъбите, както и тяхната дължина, очевидно ще повлияят на сцеплението, но и на теглото. По тази причина моделите, предназначени за бегачи, имат малко по-къси "зъби" и по-малко агресивен характер от туристическите модели. От друга страна, те са по-леки и по-компактни. Капаците за градски обувки (предназначени за ходене по заледени тротоари) могат да изкушат с още по-ниско тегло, но не забравяйте, че микро шиповете, които работят върху твърд бетон и ледено стъкло, ще бъдат напълно безполезни в по-дълбок сняг. И накрая, има модели (напр. Nortec Corsa), моделирани по подобие на градските и оборудвани с шипове, равномерно разпределени под цялата повърхност на подметката, но те са малко по-дълги, отколкото при тези основни модели, както и, което е също толкова важно, по-издръжливи.
Следователно, раменете за бягане са оптималният избор между супер сцепление и ниско тегло по отношение на зъбите (или шиповете), техния брой, дължина и разположение под подметката. Предназначени за бързо придвижване на средни разстояния, те ще работят върху различни субстрати - от замръзнала земя, през паша, до мек сняг, криещ камъни под него.

Закрепващият елемент на каишката на обувката за бягане е еластична гума, опъната на горната част (и понякога укрепена с допълнителна велкро лента). Тя пасва на почти всяка обувка и единственото, което трябва да изберете, е размер. За да издържат смело на трудностите на взискателния планински терен и температурните колебания, водещите производители ги изработват от прецизно подбрани материали. Здравият материал запазва адекватно ниво на гъвкавост както при положителни, така и при отрицателни температури. Той не притиска твърде много крака, не ограничава кръвообращението и не причинява дискомфорт при динамично изминаване на последващи километрични маршрути.

За зимни тренировки - крампи за бягане в магазин 8a.bg

Компактните крампи за бягане са неизменна част от екипировката на всеки бегач, който е решил да прекосява заснежени пътеки и маршрути. Те ще осигурят сцеплението, което е необходимо при зимни условия за поддържане на адекватно ниво на безопасност. Препоръчват се за зимни "ездачи", бягащи в полето, както и за начинаещи любители, трениращи далеч от асфалта. Те ще работят не само на по-лесни пътеки, но и при трудни теренни условия. В гамата на 8a.bg се предлагат най-добрите раковини за бягане Grivel RAN и популярните модели на Nortec.