top

Ски за преходи

Ски за трекинг са модели, които се фокусират върху максималната лекота на използване. Благодарение на специалните връзки туристическите ски се поставят в нормални зимни или трекинг обувки. Те включват характеристики на ски за беккънтри, ски за пътешествия и дори на снегоходки. Тази комбинация ги прави идеални ски за ходене по сняг както за начинаещи, така и за опитни потребители.
Вижте като Grid List

6 Продукти

 1. -29%
  Ски за преходи OAC POH 100 + EA Jr Bindings
  Ски за преходи OAC POH 100 + EA Jr Bindings
  с включен ДДС 489,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 509,99 лв. (-3%)
  препоръчителна цена на производителя 692,99 лв. (-29%)

  списък с желания

 2. -24%
  Ски за преходи OAC KAR 149 EA Binding 2.0
  Ски за преходи OAC KAR 149 EA Binding 2.0
  с включен ДДС 799,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 819,99 лв. (-2%)
  препоръчителна цена на производителя 1057,99 лв. (-24%)

  списък с желания

 3. -24%
  Ски за преходи OAC MIL 160 EA Binding 2.0 & Heel Guide
  Ски за преходи OAC MIL 160 EA Binding 2.0 & Heel Guide
  с включен ДДС 1079,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 1099,99 лв. (-1%)
  препоръчителна цена на производителя 1424,99 лв. (-24%)

  списък с желания

 4. -25%
  Ски за преходи OAC XCD GT 160 EA Binding 2.0
  Ски за преходи OAC XCD GT 160 EA Binding 2.0
  с включен ДДС 819,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 849,99 лв. (-3%)
  препоръчителна цена на производителя 1098,99 лв. (-25%)

  списък с желания

 5. -26%
  Ски за преходи OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v2
  Ски за преходи OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v2
  с включен ДДС 749,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 779,99 лв. (-3%)
  препоръчителна цена на производителя 1016,99 лв. (-26%)

  списък с желания

 6. -26%
  Ски за преходи OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v1
  Ски за преходи OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v1
  с включен ДДС 749,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 779,99 лв. (-3%)
  препоръчителна цена на производителя 1016,99 лв. (-26%)

  списък с желания

на страница
Вижте като Grid List

6 Продукти

Изчисти

За кого са създадени трекинг ските?

Наслаждавате се на зимни преходи, но не обичате дълбокия сняг? Или може би имате голям опит в карането на ски, но се отправяте по по-лесен маршрут, където няма смисъл да слагате ски туристическа екипировка? А може би искате да видите какво представлява ски-туризмът, но не искате непременно да си купите веднага високоспециализирана екипировка? Ските за трекинг са създадени точно за Вас! Те са изобретени като мост между ските за беккънтри и снегоходките. Те се опират на подбрани решения, за да гарантират максимално лесна употреба и удовлетворение при преминаване по заснежени пътища и пътеки. Туристическите ски за снегоходки набират популярност по целия свят, като правят възможно да се занимавате със зимни дейности навсякъде. Ските към обикновените обувки ще работят добре и в Полша, по-голямата част от която е заета от низини и предпланини. След като се окажат под дебел слой сняг, те се превръщат в отличен терен за ски проучвания.

Трекинг ските са правилният избор както за начинаещи, така и за опитни потребители. За хората, които никога не са опитвали да карат ски, трекинг ските за сняг означават лесна употреба и бързо научаване на придвижването с две дъски на краката. От съществено значение е и това, че се изисква малко екипировка. Достатъчни са ски с връзки и палки. За напредналите потребители простите трекинг ски с връзки, подходящи за обикновени трекинг ботуши, могат да бъдат чудесен трамплин към по-напреднали форми на каране на ски. В края на краищата, ако отиваме на трекинг в лек терен, не се нуждаем от туристически ски, предназначени за алпийски условия. Трекинг ските са чудесна идея не само за любителите на трекинга, но и за любителите на бушкрафта, натуралистите и фотографите. Те ще направят възможно удобното и бързо придвижване през гори, покрити с дебел слой сняг. Безспорното предимство на туристическите ски е, че те са много по-бързи от снегоходките. Освен това те ни позволяват да се спускаме със ски по по-малките хълмове, осигурявайки си малко отдих за по-нататъшните преходи.

Как се конструират ски за трекинг?

По отношение на конструкцията трекинг ските съчетават характеристиките на ски за беккънтри, ски за северни дисциплини, ски за ски бягане, туристически ски и снегоходки. На първо място, те са оборудвани с връзки, подобни по функционалност на снегоходките. Ремъците с катарами позволяват да се използват с туристически обувки или зимни обувки за сняг. Благодарение на простото регулиране на дължината на връзките можем бързо да ги приспособим към размера на обувките си. Пантата, използвана в свръзките, позволява повдигане на петата за удобно ходене в снега. Такава система за закрепване на обувките дава възможност за използване на меки зимни обувки - обикновени туристически или трекинг ботуши до глезена, или дори ботуши за сняг.

Трекинг ските също са взели някои решения от туристическите модели. Става въпрос най-вече за поставената отдолу катерачна кожа. При трекинг ските тя е трайно закрепена, но само в средната част на основата. В резултат на това тя осигурява добро сцепление при подходи с умерен наклон, като същевременно ни позволява да се спускаме със ски по хълмовете. В същото време не е необходимо да го монтирате за изкачвания и да го сваляте за спускания, както е при туристическите ски. За по-малко опитните скиори това просто означава, че цялата конфигурация е много по-лесна за управление.

Ските за трекинг на сняг могат да варират значително по дължина. По-дългите модели се представят по-добре при спускания. Това е добър избор за тези, които търсят алтернатива на ските за беккънтри. От друга страна, късите ски за трекинг са оптималният избор за тези, които използват снегоходки, но търсят малко по-бърз начин за трекинг в дълбока пудра.

Закупете ски за трекинг онлайн в магазин 8a.bg

Предлагаме широк избор от ски за трекинг Офертата ни включва наред с другото и по-дълги модели, идеални за почитателите на ските за беккънтри. Те ви позволяват да се спускате със ски по полегати склонове и ефективно да преодолявате заснежени райони. Кратките трекинг ски за сняг са оптималното предложение за любителите на снегоходките, тъй като снегоходките позволяват ефективно придвижване в снега, предлагайки много повече удоволствие. Късата дължина улеснява маневрирането между дърветата или смяната на посоката при подходи. Трекинг ските се характеризират с лекота на използване, докато методът на закрепване на обикновените обувки към ските е много интуитивен и ще позволи на почти всеки да ги използва. И така, време е да се подготвите за зимното приключение със ски за трекинг. Просто изберете своя модел и тръгнете по маршрута!