top

Alpina

Alpina е словенска марка, специализирана в производството на спортни и трекинг обувки. В асортимента на Alpina ще откриете както туристически обувки, обувки за ски бягане и ски спускане, така и модели за ежедневна употреба.
Вижте като Grid List

3 Продукти

 1. -17%
  Обувки за ски бягане Alpina T10 - black/green
  Обувки за ски бягане Alpina T10 - black/green
  с включен ДДС 164,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 159,99 лв. (+4%)
  препоръчителна цена на производителя 199,99 лв. (-17%)

  списък с желания

 2. -16%
  Обувки за ски бягане Alpina T5 PLUS - black/red
  Обувки за ски бягане Alpina T5 PLUS - black/red
  с включен ДДС 149,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 144,99 лв. (+4%)
  препоръчителна цена на производителя 178,99 лв. (-16%)

  списък с желания

 3. -23%
  Обувки за ски бягане Alpina T5 PLUS JR - black/red
  Обувки за ски бягане Alpina T5 PLUS JR - black/red
  с включен ДДС 129,99 лв.
  най-ниска цена за 30 дни преди намаление 124,99 лв. (+5%)
  препоръчителна цена на производителя 168,99 лв. (-23%)

  списък с желания

на страница
Вижте като Grid List

3 Продукти

Изчисти

Alpina - марка с традиция

Всичко започна с един чифт трекингови обувки, произведен през 1947 година, което започна цяла серия от събития. Самата марка Alpina беше основана през 1951 година. Само година по-късно фирмата започна производството на ски обувки и модели за всекидневно носене. Благодарение на голямата популярност, дейността можа да се развива свободно. През 1973 година из фабриката излизат първите Alpina ски обувки за крос кънтри. В момента, след много години на еволюция, този тип обувки е много ценен както сред състезателите, така и сред любителите на крос кънтри. През 1979 година първата югославска експедиция достига до върха на Евереста. Разбира се, те са оборудвани с Alpina обувки, което доказва най-високото качество на тази обувка. През следващите години марката започва разширяване на западните пазари. През 1984 година Alpina става един от основните спонсори на Олимпийските игри в Сараево.

В момента словенската марка е един от водещите производители на планинска и ски обувка в света. Широката гама продукти е насочена към любителите на трекинг. Сред наличните модели има както класически кожени трекинг обувки, така и по-Леки туристически модели. Изключително популярни са и обувките от серията lifestyle. Моделите, вдъхновени от планинския стил, се отличават със своята подходящост за всекидневна употреба. Значителна част от колекцията на Alpina представлява ски обувки. Фирмата продължава да произвежда класически твърди обувки за ски. Въпреки това, значителна част от колекцията представляват обувки за крос кънтри. Личи отстъпки за състезатели и туристи са налични. Независимо дали карате класически или скейт, в тази марка определено ще намерите подходящ модел за вас.

Alpina в магазин 8a.bg

В нашата оферта ние се фокусираме върху зимната част от колекцията на словенската марка. Сред предлаганите модели са предимно дамски и мъжки обувки за крос кънтри. Това е изборът за хора, които започват своето пътуване с крос кънтри, но не само. Най-развитите модели, често се използват от професионални състезатели. Всички обувки на Alpina са известни със своята удобност и високо качество на изработка, което се отразява в продължителната употреба.